/
Terug naar overzicht

Over ARTtube

ARTtube is het online videokanaal van musea uit Nederland en België.

Het Stedelijk Museum Amsterdam, M HKA in Antwerpen, Gemeentemuseum Den Haag, De Pont in Tilburg, Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, Museum Jan Cunen in Oss, Centraal Museum Utrecht en CBK Rotterdam publiceren op ARTtube video's van hoge kwaliteit over kunst en design, de meeste in eigen beheer en vanuit de eigen expertise ontwikkeld.

ARTtube bevat bijzondere interviews met toonaangevende kunstenaars en ontwerpers naast sfeervolle portretten van inspirerende makers. De musea bieden een kijkje achter de schermen bij de opbouw van tentoonstellingen en de restauratie van kunstwerken en laten hun curatoren en conservatoren aan het woord. Ook fictie en experiment komt aan bod, bijvoorbeeld in de televisiereeks Boijmans TV en in een aantal bijzondere animatie- en remixfilms.

Toekomst

De musea ontwikkelen ARTtube de komende jaren verder. De ambitie is om een half miljoen bezoekers per jaar te verwelkomen. Dit publiek gaan we benaderen via allerlei wegen: website, sociale media, digitale televisie en schermen in de publieke ruimte.

Partners

Stedelijk Museum Amsterdam www.stedelijk.nl
Gemeentemuseum Den Haag www.gemeentemuseum.nl
Museum Boijmans Van Beuningen www.boijmans.nl
M HKA www.muhka.be
De Pont www.depont.nl
Museum Jan Cunen www.museumjancunen.nl
Centraal Museum www.centraalmuseum.nl
Centrum Beeldende Kunst Rotterdam www.cbkrotterdam.nl

Twitter: www.twitter.com/ARTtube_NL
Facebook: www.facebook.com/ARTtube

Met dank aan

ARTtube is mede mogelijk gemaakt door een substantiële bijdrage van hoofdbegunstiger Fonds 21.

ARTtube is vanaf 2009 ontwikkeld door Museum Boijmans Van Beuningen, daartoe in staat gesteld door het VSBfonds, partner in educatie van het museum. Het concept en merk van deze eerste versie van het project werd ontwikkeld in samenwerking met Fabrique.

De nieuwe identiteit en huisstijl van ARTtube is van de hand van Thonik. Het interactie concept, design en techniek van de website is ontwikkeld door het Rotterdamse Zicht Online.

Credits

Video by: Mano Daniel Szollosi
Muziek: Final Parade by Boogie Belgique