Spring naar fragment...

 • Jetse Batelaan

  Binnen een kort tijdsbestek heeft regisseur Jetse Batelaan (1978) een karakteristiek oeuvre van voorstellingen weten op te bouwen, vaak met sprekende titels als Pas als zaagsel krijgt een boom applaus, 'Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt' of 'Een cowboy met zijn handen hoog juicht waarschijnlijk niet'. Daarbij is hij telkens weer op zoek gegaan naar ‘de eerlijke ontroering voor de gewone mens in bange uren’ en het ‘hartverscheurend doodnormale’, zoals de Nederlandse pers zijn werk omschreef.

 • Kuba Szutkowski

  Kuba Szutkowski is bij Popov Film betrokken als uitvoerend producent. Daarnaast is hij regisseur van korte films als ‘Amplify me to the Moon’ en ‘Otto Normalverbraucher’.

 • Dragan Bakema

  Dragan Bakema is vooral bekend als acteur voor film en teklevisie. Hij speelde de hoofdrol in twee speelfilms Olivier etc en Hunting & Zn. Bij het grote publiek is hij bekend van de televisieserie De Troon en van In Therapie. Samen met Kuba Szutkowski richtte hij in 2009 het productiebedrijf Popov Film op, dat Boijmans TV produceert.

 • Jacqueline Blom (gids)

  Jacqueline Blom is voornamelijk bekend als actrice in series als ‘Oud Geld’ en “Loenatik’. Naast televisie is ze ook te zien op het toneel als vaste bezetting bij het RO theater.

 • Sander Burger

  Sander Burger is de eindregisseur van Boijmans TV en heeft daarnaast twee speelfilms Olivier Etc. (2006) en Hunting & Zn.(2010) op zijn naam staan.

 • Rogier Philipoom (beveiliger)

  Rogier Philipoom (1976) is sinds 2005 aan het Ro Theater verbonden. Hij speelde onder andere in ‘Richard III’, ‘Daklozen on Ice’ en ‘Koning Lear’. Dit seizoen is hij te zien in ‘Moord in de Kerststal’, tijdens de ‘Weken van de Waanzin’ en in nieuwe afleveringen van RO TV en Boijmans TV. Rogier Philipoom speelt voorstellingen op de Parade ,het Oerol festival en hij heeft een rol in de nieuwe film van Lars von Trier. (bron: ROtheater).

 • Nietzsche

  Nietzsche zei ooit: ‘Er bestaan geen feiten alleen interpretaties.’ Hierbij de toon te hebben gezet: Nietzsche is een van de meest toonaangevende filosofen die ooit heeft geleefd.

 • Boijmans TV

  Museum Boijmans Van Beuningen maakt een eigen televisieserie. In Boijmans TV vormt het museumgebouw een afwisselend decor voor telkens drie hoofdrolspelers: een topwerk uit de collectie, een spraakmakende kunstenaar en een museumbezoeker die zich hier in een andere wereld waant.

Door: Museum Boijmans Van Beuningen

Gepubliceerd op: 31 okt 2010

Aantal keer bekeken: 1211

Boijmans TV is een humoristisch programma over kunst en kunstenaars in Museum Boijmans Van Beuningen. Boijmans TV wordt uitgezonden bij RTV Rijnmond en bij Avro's KunstUur op het digitale kanaal Cultura. Wereldwijd wordt deze unieke combinatie van humor en kunst zeer goed bekeken. In dit VIP interview kunt u makers van dit succesvolle programma beter leren kennen. De geïnterviewden zijn: producent Dragan Bakema, uitvoerend producent Kuba Szutkowski en de regisseurs Sander Bakema en Jetse Batelaan.

Camera en editing: Rose Klaver