Spring naar fragment...

  • H+F Collectie

    De Rotterdamse schrijver en verzamelaar Han Nefkens heeft als doel een visie te delen met andere mensen. Hij koopt internationale hedendaagse kunst aan voor zijn collectie, om die vervolgens in langdurig bruikleen te geven aan musea, waaronder Museum Boijmans Van Beuningen, Centraal Museum in Utrecht en het Folkwang Museum in Essen.

    ‘Ik zou een vlieg aan de muur willen zijn in het museum en de mensen willen zien kijken en horen praten. Wat doet de mensen, de kunst die ik heb verzameld?’

  • Minimal Pop

    De tentoonstelling Minimal Pop was van oktober 2005 t/m januari 2006 te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Rentmeister speelt met het opwekken van geur, het verwijzen naar de maatschappij waarin wij leven en gebruikt humor: dit doet hij door het maken van tot de essentie gereduceerde sculpturen. Door de verwijzingen die hij maakt is zijn werk een kruising tussen Minimal Art en Pop Art.

Door: Museum Boijmans Van Beuningen

Gepubliceerd op: 3 jul 2013

Aantal keer bekeken: 7622

In deze video neemt conservator moderne kunst Saskia van Kampen-Prein je mee naar de Tuinzaal, waar 3 kunstwerken van Thomas Rentmeister staan opgesteld. Ze vertelt hoe Rentmeister speelt met verwijzingen naar de werkelijkheid en laat je zien waarom hij zijn 'blobs' zo glimmend maakt.

Camera, productie en editing: Luuk Heezen

Met dank aan:
Saskia van Kampen-Prein
Daniëlle Bastiaens
Museum Boijmans Van Beuningen
H+F Collectie