Spring naar fragment...

Door: Museum Boijmans Van Beuningen

Gepubliceerd op: 28 mrt 2013

Aantal keer bekeken: 2341

Dit is de aller- aller-allerlaatste uitzending van Boijmans TV. Daarom heet hij ‘De Finale’. En ook omdat Bregje in deze uitzending met een gemengde groep van oude bekenden - een wielrenner, een kunstminnares, een student economie, een Zwarte Piet - de zelfportretten bespreekt die pronken op de tentoonstelling ‘Over smaak valt te twisten’. Het zijn 25 winnaars - uit het overweldigend aantal van 1326 inzendingen die binnen kwamen op Bregjes oproep om een zelfportret in te sturen.

Het zelfportret van kassameisje Mandy zit er ook bij en Arie heeft natuurlijk op Mandy gestemd. Maar zal zijn stem voldoende zijn om haar de hoofdprijs van maar liefst 1000 euro in de wacht te doen slepen? De andere gegadigden hebben ook vrienden en familie meegenomen om stemming te maken voor hun portret.

Terwijl de museumbezoekers samen met de genomineerden vol ongeduld en champagne wachten op Bregjes verlossende woord, trotseert de Insmijter sneeuw en vrieskou. Maar op een dag als deze heeft hij natuurlijk weinig te doen. Iedereen wil naar Boijmans toe, beetje cultuur opsnuiven, ja toch? En dan is het zo ver...

 

Met dank aan alle inzenders van de wedstrijd 'Over smaak valt te twisten', alle eenvormige groepen, alle medewerkers van Museum Boijmans Van Beuningen en vooral dank aan alle trouwe Boijmans TV kijkers!

Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond en Ro Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds en het Mediafonds. De serie is geproduceerd door het Rotterdamse productiebureau Popov Film.

Aan Boijmans TV werkten mee:
Sander Burger (eindregie)
Kuba Szutkowski (producent)
Dragan Bakema (creatief producent)
Edgar Kapp (productieleider)
Jetse Batelaan (regie van rondleidingen)
Wilfried de Jong (concept en interviews)
Els Hoek (research en redactie)
En vele anderen.