Welkom op ARTtube. Hét collectieve museumplatform met video's en blogs over actuele tentoonstellingen, kunst en design. Kijk mee achter de schermen bij musea, kunstenaars en festivals en laat je inspireren.

Kijktips van de Kunstmeisjes

De Kunstmeisjes (@kunstmeisjes) is een Amsterdams collectief van vier jonge kunsthistorici: Mirjam Kooiman, Emma Helsloot, Nathalie Maciesza en Renee Schuiten-Kniepstra. Op hun blog kunstmeisjes.com vertellen ze welke tentoonstellingen je absoluut moet bezoeken en waarom. Dit is hun favoriete ARTtube-video.

Lees verder

Het laatste nieuws

  • Nieuws Vacature bij ARTtube 21 Jun 2017

    We're hiring! Op korte termijn zoeken wij een Zakelijk Leider met ambitie om mee te bouwen aan de lange termijn inhoudelijke en zakelijke ontwikkeling van ARTtube.

  • Evenementen / lezingen Ontdek je ARThart op het LINDA. Festival 02 Jun 2017

    Kom op zaterdag 10 en zondag 11 juni tinderen met kunst. Met ons ARThart ontdek je niet alleen van welke kunst jouw hart harder gaat kloppen, maar ook welk museum daar het best bij past.

  • Nieuws Nieuwe videoserie: Iconische Tentoon-stellingen van de 20e eeuw 02 May 2017

    Vanaf vandaag te zien, onze nieuwe interactieve videoserie: 'Iconische tentoonstellingen van de 20e eeuw'. De vijf afleveringen gaan in op een aantal toonaangevende exposities in Nederland.

Arttube original series

5 video's
De makers

Ieder half jaar vraagt het Centraal Museum een groep bewoners uit Utrecht om een bespiegeling op de collectie te geven. Dit keer is het de beurt aan makers.

Bekijk de serie
5 video's
Iconische tentoon-stellingen van de 20e eeuw

In de serie “Iconische tentoonstellingen van de 20e eeuw” duiken kunstkenners en kunstenaars als Carel Blotkamp, Sanneke Huisman en Zoro Feigl de archieven in en blikken ze in 5 afleveringen terug op een aantal iconische tentoonstellingen uit de vorige eeuw. Aan bod komen onder andere Bewogen Beweging in het Stedelijk Museum (1961), de Mondriaan tentoonstelling in het Gemeentemuseum (1966) en Sonsbeek buiten de perken (1971).

Bekijk de serie
4 video's
Slow Food, stillevens uit de Gouden Eeuw

Kaas, vlees en zoetigheid zijn in de 17de eeuw veelvuldig afgebeeld. Maar wat zien we precies op al die stillevens? En kun je al dat lekkers vandaag de dag nog krijgen? Presentator Andrea van Pol ging speciaal voor het Mauritshuis 17de-eeuwse boodschappen doen.

Bekijk de serie
5 video's
Crash Course Kunst

Crash Course Kunst is het vervolg op Kunstuur in de klas. De serie is er voor leerlingen die zich aan het klaarstomen zijn voor hun eindexamen voor de kunstvakken.

Bekijk de serie
12 video's
Waar je 's nachts voor terugkomt

Voor ARTtube bezoekt Luuk Heezen verschillende musea na sluitingstijd. In de reeks Waar je 's nachts voor terug komt laten 12 museumdirecteuren en curatoren zien van welk werk zij het meest genieten als het licht uit is en de laatste bezoeker is verdwenen. Mooie, korte verhalen: weg van de waan van de dag, en zonder alledaags geneuzel.

Bekijk de serie