Welkom op ARTtube. Hét collectieve museumplatform met video's en blogs over actuele tentoonstellingen, kunst en design. Kijk mee achter de schermen bij musea, kunstenaars en festivals en laat je inspireren.

schatkamer van De Stijl

Nederland staat heel 2017 in het teken van 100 jaar De Stijl. Mondriaan, Theo van Doesburg, Gerrit Rietveld, Jean Arp: in de musea en op straat kun je niet om De Stijl heen. In deze blog lichten we de tentoonstellingen die speciaal voor dit feestjaar zijn gemaakt door onze partnermusea voor je uit.

Het laatste nieuws

  • Nieuws Kunst kijken op Lowlands 25 Jul 2017

    Geïnteresseerd in kunst op Lowlands? Dan ben je bij de ARTtube-tent aan het goede adres. Van dagelijkse ARTtours over het Lowlands-terrein tot kunst kijken met je oren, een grote Kunst Kwis en echte videokunst uit de museumcollecties. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat verrassen wij je met de beste kunst en design uit de museumcollecties.

  • Nieuws Op zoek naar een stage? 10 Jul 2017

    Gezocht: een enthousiaste stagiair met goede social media skills, vlotte pen en zin in Lowlands!

  • Nieuws Vacature bij ARTtube 21 Jun 2017

    We're hiring! Op korte termijn zoeken wij een Zakelijk Leider met ambitie om mee te bouwen aan de lange termijn inhoudelijke en zakelijke ontwikkeling van ARTtube.

Arttube original series

5 video's
Oog in Oog - Topstukken

In deze serie staan bezoekers staan oog in oog met een kunstwerk uit het Stedelijk Museum Schiedam. Ze vertellen wat ze zien. En dat levert openhartige verhalen op.

Bekijk de serie
2 video's
De Stijl x Dutch Design

Is De Stijl nog steeds zo invloedrijk als 100 jaar geleden? Designjournalist Jeroen Junte vroeg het 5 toonaangevende ontwerpers in de serie De Stijl x Dutch Design.

Bekijk de serie
11 video's
100 jaar De Stijl

Nederland staat heel 2017 in het teken van 100 jaar De Stijl. Een indrukwekkende kunstenaarsbeweging die ook nu nog zijn sporen nalaat. Van Theo van Doesburg tot Jean Arp en van Chris Beekman tot Putgootink: deze video's werden speciaal voor dit jubileum gemaakt.

Bekijk de serie
5 video's
De makers

Ieder half jaar vraagt het Centraal Museum een groep bewoners uit Utrecht om een bespiegeling op de collectie te geven. Dit keer is het de beurt aan makers.

Bekijk de serie
5 video's
Iconische tentoon-stellingen van de 20e eeuw

In de serie “Iconische tentoonstellingen van de 20e eeuw” duiken kunstkenners en kunstenaars als Carel Blotkamp, Sanneke Huisman en Zoro Feigl de archieven in en blikken ze in 5 afleveringen terug op een aantal iconische tentoonstellingen uit de vorige eeuw. Aan bod komen onder andere Bewogen Beweging in het Stedelijk Museum (1961), de Mondriaan tentoonstelling in het Gemeentemuseum (1966) en Sonsbeek buiten de perken (1971).

Bekijk de serie