Welkom op ARTtube. Hét collectieve museumplatform met video's en blogs over actuele tentoonstellingen, kunst en design. Kijk mee achter de schermen bij musea, kunstenaars en festivals en laat je inspireren.

Change the System

Van 14 oktober 2017 tot en met 14 januari 2018 is in Museum Boijmans Van Beuningen de designtentoonstelling Change the System te zien: een designtentoonstelling, maar ook een platform, een laboratorium, waar wordt ingezet op de veranderkracht van creativiteit.

Final Portrait - Film over Giacometti

Reis in de film Final Portrait mee naar Parijs, waar de wereldberoemde kunstenaar Alberto Giacometti de bekende schrijver James Lord portretteert. We duiken voor je in de geschiedenis van de bijzondere kunstenaar en de beeldhouwkunst.

Lees verder

Het laatste nieuws

  • Nieuws ARTtube live! 19 oktober Pakhuis De Zwijger 10 Oct 2017

    Ontdek de invloed van De Stijl op de makers van nu. Met Carlijn Kingma, Hans Janssen, Vruchtvlees en anderen. 19 oktober in Pakhuis De Zwijger.

  • Nieuws Duik in de Schatkamer van De Stijl 01 Sep 2017

    Heel Nederland staat in het teken van Mondriaan en De Stijl. Maar waar komt die beweging eigenlijk vandaan? Aan welke regels hielden de leden van De Stijl zich en dachten deze kunstenaars daar wel hetzelfde over? Ontdek het via de beeldverhalen in De Schatkamer van De Stijl.

  • Nieuws Dit was ARTtube op Lowlands 2017 31 Aug 2017

    Van kunst kijken met je oren tot het ontmoeten van de kunstenaars op Lowlands.

Arttube original series

4 video's
Onvergetelijk

Een inspirerende, gezellige middag uit voor mensen met dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek naar aanleiding van museumobjecten. Dit draagt bij aan hun kwaliteit van leven.

Bekijk de serie
9 video's
De Beelden storm

In de reeks De Beeldenstorm vraagt kunstkritiekcollectief De Zendelingen toonaangevende Vlaamse toneelmakers: welke drie beeldend kunstenaars uit het ARTtube-archief zijn een inspiratie voor jullie als theatermakers?

Bekijk de serie
8 video's
Change makers

Vanuit de designwereld is er een groeiende aandacht voor het aanpakken van de grote systematische problemen van onze tijd: schaarste van grondstoffen, groeiende sociale ongelijkheid en migratietoename als gevolg van conflicten. Voor ontwerpers zijn deze problemen geen bedreiging, eerder een start om iets nieuws te creëren. Deze serie toont een aantal ‘changemakers’; ontwerpers die een kritische houding aannemen en een appèl doen op de urgentie om te veranderen.

Bekijk de serie
5 video's
ING Unseen Talent Award 2017

De ING Unseen Talent Award is een exclusieve fotografie award opgericht door ING en Unseen, gericht op nieuw fotografietalent.

Bekijk de serie
7 video's
Alles aan kant

In deze vlogserie neemt kantcorrespondent Lotte Bloem de kijker mee achter de schermen en volgt ze het proces van de herijking in het Boijmans op de voet.

Bekijk de serie