Welkom op ARTtube. Hét collectieve museumplatform met video's en blogs over actuele tentoonstellingen, kunst en design. Kijk mee achter de schermen bij musea, kunstenaars en festivals en laat je inspireren.

De Beelden storm: Guy Cassiers

Waar Guy Cassiers de mosterd haalt, ontdek je in de derde Beeldenstormreeks. Kunstkritiekcollectief De Zendelingen vroeg aan de regisseur van het Antwerpse Toneelhuis welke drie beeldend kunstenaars uit het archief hem inspireren voor zijn theaterwerk.

Schilderen als Van Gogh

Van het schilderdoek tot het grote doek. De bijzondere wereld van Loving Vincent is nu te bewonderen in de bioscopen en het Noordbrabants museum. Hoe zit de film in elkaar? Lees verder en doe mee aan de winactie van Cinéart en Royal Talens!

Lees verder

Het laatste nieuws

Arttube original series

4 video's
Onvergetelijk

Een inspirerende, gezellige middag uit voor mensen met dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek naar aanleiding van museumobjecten. Dit draagt bij aan hun kwaliteit van leven.

Bekijk de serie
9 video's
De Beelden storm

In de reeks De Beeldenstorm vraagt kunstkritiekcollectief De Zendelingen toonaangevende Vlaamse toneelmakers: welke drie beeldend kunstenaars uit het ARTtube-archief zijn een inspiratie voor jullie als theatermakers?

Bekijk de serie
4 video's
Change makers

Vanuit de designwereld is er een groeiende aandacht voor het aanpakken van de grote systematische problemen van onze tijd: schaarste van grondstoffen, groeiende sociale ongelijkheid en migratietoename als gevolg van conflicten. Voor ontwerpers zijn deze problemen geen bedreiging, eerder een start om iets nieuws te creëren. Deze serie toont een aantal ‘changemakers’; ontwerpers die een kritische houding aannemen en een appèl doen op de urgentie om te veranderen.

Bekijk de serie
5 video's
ING Unseen Talent Award 2017

De ING Unseen Talent Award is een exclusieve fotografie award opgericht door ING en Unseen, gericht op nieuw fotografietalent.

Bekijk de serie
7 video's
Alles aan kant

In deze vlogserie neemt kantcorrespondent Lotte Bloem de kijker mee achter de schermen en volgt ze het proces van de herijking in het Boijmans op de voet.

Bekijk de serie