Welkom op ARTtube: het collectieve kunst-, design- en videoplatform van toonaangevende musea en kunstinstellingen uit Nederland en België. Kijk mee achter de schermen bij musea, kunstenaars en kunstfestivals en laat je inspireren.

Museumtips voor de feestdagen

Kerstvakantie - de perfecte tijd om een museum te bezoeken en te genieten van kunst en cultuur met familie en vrienden. Wij geven je zes tips voor tentoonstellingen die je eigenlijk niet mag missen!

Het laatste nieuws

  • Nieuws Jaaroverzicht 2016 30 Dec 2016

    Het jaaroverzicht van ARTtube 2016. Lees hier meer over de ontwikkelingen en hoogtepunten van ARTtube in 2016.

  • Voortgezet onderwijs Bezoek ons op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling 19 Dec 2016

    Van dinsdag 24 t/m zaterdag 28 januari staan we met ARTtube op de NOT-beurs in Jaarbeurs Utrecht. Bij deze nodigen we u graag uit met gratis toegangskaarten!

  • Nieuws Welkom op de nieuwe website van ARTtube! 08 Nov 2016

    Hoera! ARTtube heeft een gloednieuwe website waarin het nu nóg leuker is om je te verdiepen in de wereld van kunst en design - al zeggen we het zelf.

Meest recente video's

Arttube original series

5 video's
Wait a minute?!

De onderwijsserie ‘Wait a minute?!’ bestaat uit vier video’s over het beeldend proces van kunst speciaal ontwikkeld voor de bovenbouw van VMBO, HAVO en VWO. Vier studenten van AKV|StJoost laten zien hoe zij zich lieten inspireren door het werk van een kunstenaar uit De Pont museum.

Bekijk de serie
3 video's
Hollanders in huis

Drie korte films geven uitleg over de Royal Collection, over Hollandse genrestukken en over Vermeers ‘Muziekles’ in het Mauritshuis.

Bekijk de serie
4 video's
Positions #3

Voor de tentoonstelling Positions #3 maakte het Van Abbemuseum een serie met de deelnemende kunstenaars. In vier korte video's vertellen zij over hun werk.

Bekijk de serie
5 video's
ING Unseen Talent Award 2016

De ING Unseen Talent Award is een exclusieve fotografie award opgericht door ING en Unseen, gericht op nieuw fotografietalent.

Bekijk de serie
4 video's
Wat de vakman?!

In de onderwijsserie “Wat de vakman?!” kom je van alles te weten over het beroep van de kunstenaar. Je ontdekt hoe kunstenaars iets maken, hoe ze op ideeën komen en hoe het is om kunstenaar te zijn. In elke aflevering staat een kunstenaar en zijn vakmanschap centraal.

Bekijk de serie