Welkom op ARTtube: het collectieve kunst-, design- en videoplatform van toonaangevende musea en kunstinstellingen uit Nederland en België. Kijk mee achter de schermen bij musea, kunstenaars en kunstfestivals en laat je inspireren.

De Beelden storm #1

Robbert Goyvaerts en Frank Merx bijten de spits af in de nieuwe reeks De Beeldenstorm. De vraag aan hen is: welke drie beeldend kunstenaars uit het ARTtube-archief zijn een inspiratie voor jullie als theatermakers?

Het laatste nieuws

  • Nieuws Welkom op de nieuwe website van ARTtube! 08 Nov 2016

    Hoera! ARTtube heeft een gloednieuwe website waarin het nu nóg leuker is om je te verdiepen in de wereld van kunst en design - al zeggen we het zelf.

  • Nieuws Lancering en docentendag Wat de vakman in EYE 08 Sep 2016

    Wat de Vakman?! is een serie gemaakt door en voor het VMBO. Voor deze serie werkten drie VMBO-scholen samen met vier musea en vier kunstenaars om te laten zien hoe (en hoezo?) kunst eigenlijk gemaakt wordt.

  • Evenementen / lezingen ARTtube presenteert... het ARThart! 29 Aug 2016

    Graag stellen we je voor aan het ARThart, de nieuwste matchmaker op het gebied van kunst, musea en design!

Meest recente video's

Arttube original series

5 video's
ING Unseen Talent Award 2016

De ING Unseen Talent Award is een exclusieve fotografie award opgericht door ING en Unseen, gericht op nieuw fotografietalent.

Bekijk de serie
4 video's
Wat de vakman?!

In de onderwijsserie “Wat de vakman?!” kom je van alles te weten over het beroep van de kunstenaar. Je ontdekt hoe kunstenaars iets maken, hoe ze op ideeën komen en hoe het is om kunstenaar te zijn. In elke aflevering staat een kunstenaar en zijn vakmanschap centraal.

Bekijk de serie
14 video's
Oogmerk

Portretten van Gelderse kunstenaars in hun atelier. Kijk mee naar de bijzondere werkprocessen van kunstenaars als Erik Odijk, Rosemin Hendriks en Roland Schimmel.

Bekijk de serie
3 video's
Amsterdamse School

De architectuur van de Amsterdamse School is beroemd in binnen- en buitenland. Dat er ook spectaculaire ontwerpen voor het interieur zijn, is minder bekend.

Bekijk de serie
12 video's
Kunstuur in de klas

Kunstuur in de klas is hét programma over kunst voor het voortgezet onderwijs. Presentator Lucas De Man vertelt over de hoogtepunten uit de beeldende kunsten, design, mode, fotografie en architectuur bij de eindexamenthema's kunstvakken van VMBO, HAVO en VWO.

Bekijk de serie