Lancering en docentendag Wat de vakman in EYE

Op donderdag 8 september organiseren we in samenwerking met EYE Filmmuseum, Stedelijk Museum, Museum Boijmans Van Beuningen en Museum De Pont een inspirerende gratis studiemiddag voor docenten uit het VMBO over kunstonderwijs tijdens de feestelijke lancering van Wat de Vakman?!

Wat de Vakman?! is een serie gemaakt door en voor het VMBO. Voor deze serie werkten drie VMBO-scholen samen met vier musea en vier kunstenaars om te laten zien hoe (en hoezo?) kunst eigenlijk gemaakt wordt. Deze video’s van ongeveer 10 minuten kunnen direct in het lescurriculum gebruikt worden.

Tijdens deze studiemiddag staat het praktische gebruik van kunstvideo’s in de klas centraal. Verwacht praktische tips om de kunstlessen vorm te geven met gebruik van (online) video’s en lesprogramma’s van de verschillende musea. Daarnaast ga je ook zelf aan de slag in een workshop met een artistieke opdracht, bedacht door de kunstenaars uit de serie ‘Wat de Vakman?!’: Ted Noten, Marc Mulders, Mariska de Groot en Koen Taselaar.

Deelname aan deze middag is gratis en vindt plaats in EYE Filmmuseum Amsterdam op donderdagmiddag 8 september van 16:00 – 18:00 uur. Aanmelden is verplicht en kan door een mail te sturen naar info@arttube.nl o.v.v. studiemiddag.

Bekijk de teaser van Wat de vakman?! hier:

“Wat de vakman?!” wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie en het Mondriaan Fonds en is een project van ARTtube. De serie is geproduceerd door Mals Media. Bekijk alle afleveringen nu hier!

De serie is een samenwerking tussen Museum De Pont, Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans Van Beuningen, EYE Filmmuseum, VMBO Pascal Zuid Zaandam, Grafisch Lyceum Rotterdam en Thorbecke Voortgezet Onderwijs Rotterdam.

Foto boven: leerlingen Tygo en Samuel met Lisa Wade. Foto door Fred Ernst.