Gezocht: freelance medewerker PR & marketing ARTtube in de klas

Weet jij hoe je een nieuwe online platform in de onderwijsmarkt zet? Dan is ARTtube op zoek naar jouw talent.

ARTtube (www.arttube.nl) is hét online videoplatform van ruim 35 musea uit Nederland en België. Op korte termijn zoeken wij een ondernemende freelance medewerker PR & marketing die meewerkt aan het opzetten van een nieuw online platform voor het voortgezet onderwijs: ARTtube in de klas.

Over ARTtube & ARTtube in de klas

Op ARTtube publiceren meer dan 35 toonaangevende kunstmusea video's over exposities, vaste collectie, interviews, behind the scenes en meer. De meeste video’s worden door de musea zelf en vanuit hun eigen expertise ontwikkeld. Aanvullend produceert ARTtube gezamenlijke videoseries en video’s in opdracht van musea en kunstinstellingen.

ARTtube bundelt de krachten van de musea in het vertellen van hun verhalen, vergroot het bereik en bevordert de expertise in videoproductie door onderlinge kennisuitwisseling. Thuisbasis is het online platform ARTtube.nl, maar de video’s kom je tegen op allerlei plekken: op de websites van de musea, op online kunst- en designmagazines, via digitale tv- kanalen tot programmering op festivals. Als museaal netwerk zet ARTtube in op onderlinge kennisdeling en de ontwikkeling van gezamenlijke projecten rondom online educatie en innovatie.

ARTtube lanceert in 2018 een nieuw online onderwijsplatform: “ARTtube in de klas”. Meer dan een sub-pagina op ARTtube.nl zal dit platform docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs via een heldere structuur toegang bieden tot de onderwijsvideo-series, lesmateriaal, blogs, redactionele artikelen, educatieve programma’s en andere inhoud waarmee het museum in de klas wordt gebracht. Scholen krijgen toegang tot het platform met een betaalde licentie. ARTtube is geregistreerd voor de CJP Cultuurkaart, zodat scholen de licentie ook met het Cultuurkaart budget kunnen betalen.

Wat ga je doen?

Als freelancer PR & marketing zet je ARTtube in de klas op de kaart. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van een strategisch communicatie & marketingplan voor het platform en voert de werkzaamheden uit die daar uit voortkomen. Je hebt commercieel inzicht en brengt in kaart hoe het platform via licenties in de onderwijsmarkt kan worden gezet. Je hebt een goed netwerk binnen de onderwijswereld en je bent geïnteresseerd in kunst en cultuur. Je werkt nauw samen met het ARTtube team. Kortom, je bent sterk in plannen maken én uitvoeren.

Beoogde resultaten:

● gedegen crossmediale marketing & communicatiestrategie ARTtube in de klas; 

● Plan opzetten en uitvoeren voor de licentieverkoop ARTtube in de klas;

● Uitvoeren van communicatiecampagne rond ARTtube in de klas.

Wie ben jij?

● je hebt een afgeronde opleiding HBO of WO bij voorkeur in marketing en sales;

● Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met PR, marketing en sales in soortgelijke rol/opdrachten en je weet hoe je het platform op de kaart krijgt in het voortgezet onderwijs;

● je bent thuis in de wereld van het voortgezet onderwijs: je hebt hier een netwerk en je kent de dagelijkse praktijk en de beslis structuren.

● bovenal: je durft met enthousiasme te ondernemen en beslissingen te nemen. 

Wat bieden wij?

Wij bieden een freelance opdracht voor 80 uur. ARTtube bestaat uit een klein team van vier mensen. Samen met de educatief projectleider, online marketeer en projectmedewerker ga je aan de slag om van ARTtube in de Klas een groot succes te maken. Het kantoor van ARTtube is gehuisvest in Rotterdam. Werkplaats in overleg. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Pia Westgren: pia.westgren@arttube.nl.