Duik in de Schatkamer van De Stijl

Wie aan De Stijl denkt, denkt aan primaire kleuren, eenvoud, horizontale en verticale lijnen, ritme en utopie. Maar achter deze bekende en geordende werkelijkheid, gaat een wereld verscholen vol intriges, passie, creatieve competitie en... liefde. Precies 100 jaar later maken we de balans op in De Schatkamer van De Stijl.

In de Schatkamer vind je de komende tijd elke maand een nieuw verhaal over één onderdeel van De Stijl. Met behulp van video's, muziek en foto's laten we je zien hoe bijvoorbeeld 'Primaire kleuren', 'Eenvoud' en 'Ritme' binnen De Stijl tot stand komen.
De Schatkamer van De Stijl is een project van ARTtube i.s.m. onze partnermusea, Scrollytelling en journalist Anneke van Wolfswinkel.

schatkamer van de stijl

De Stijl in het museum

Ook in de musea wordt het 100-jarig jubileum van De Stijl uitvoerig gevierd. In deze blog hebben we op een rijtje gezet wat er in de musea te zien en te doen is!

Videoserie De Stijl x Dutch Design

Naast de beeldverhalen in de Schatkamer produceerden we voor het De Stijl-jaar ook een nieuwe videoserie. Designjournalist Jeroen Junte neemt je in vijf video’s mee naar de ateliers van toonaangevende ontwerpers als Hansje van Halem, Piet Hein Eek, Studio rENs, Maarten Baas en Scholten & Baijings. Met deze ontwerpers blikt hij terug op de invloed van De Stijl op hun werk en gedachtegoed. Bekijk de eerste video's in de serie vast hier.