13 video's

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 2700 kunstwerken, waaronder werken van Lissitzky, Picasso, Kokoschka, Chagall, Beuys, McCarthy, Daniëls en Körmeling. Vragen op het gebied van kunst en samenleving stelt het museum op een experimentele manier aan de orde.

Openheid, gastvrijheid en kennisuitwisseling zijn voor het Van Abbemuseum van belang, en we prikkelen onszelf en bezoekers om over onderwerpen na te denken. Bijvoorbeeld over de rol van de collectie als cultureel 'geheugen', of over het museum als publieke ruimte. Door internationale samenwerking en uitwisseling is het Van Abbemuseum bovendien een plaats waar creatieve kruisbestuiving plaatsvindt. Een bron van verwondering, inspiratie en verbeelding.

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
www.vanabbemuseum.nl

13 video's

 • Intimate Earthquake Archives

  Sissel Marie Tonn over haar inzending Intimate Earthquake Archives, waarmee ze tot winnaar van de Theodora Niemeijer prijs 2016 werd uitgeroepen.

 • Nástio Mosquito - Positions #2

  Nástio Mosquito heeft zijn wortels in omroepindustrie, waar hij werkte als regisseur en cameraman. Hij doorbreekt de grenzen tussen genres en disciplines: hij maakt gebruik van performancekunst, bewegend beeld, muziek, geluid en installaties.

 • Onbeperkt Van Abbe voor blinden en slechtzienden

  Vanaf nu kunnen ook blinden en slechtzienden de kunst van het Van Abbe ervaren.

 • Onbeperkt Van Abbe voor doven en slechthorenden

  Onbeperkt Van Abbe voor doven en slechthorenden, met het programma Special Guests kan iedereen het museum in Eindhoven bezoeken.

 • Chia-Wei Hsu – Positions #2

  Chia-Wei Hsu gebruikt hedendaagse vormen van storytelling om heden en verleden met elkaar te verbinden. Door de vergeten historie opnieuw te vertellen, laat hij zien hoe complexe lagen in cultuur en geschiedenis het leven van mensen nu ingrijpend beïnvloedt.

 • Sarah Pierce - Positions #2

  Sarah Pierce werkt met performance, installaties, video en archiefmateriaal waarin ze plekken van artistieke productie en vertoning onderzoekt.

 • Anna Boghiguian – Positions #2

  Anna Boghiguian is een zeer productieve kunstenaar die voortdurend schetst en schildert tijdens haar reizen over de wereld.

 • Onbeperkt Van Abbe: Museumbezoek met robot

  Het Van Abbemuseum is door middel van een robot ook toegankelijk voor mensen die niet naar museum kunnen komen. Benieuwd hoe?

Toon alle videos van Van Abbemuseum

3 series

 • Positions #2: Vier kunstenaars in dialoog

  In Positions #2 is een grote verzameling kunstwerken van Anna Boghiguian, Chia-Wei Hsu, Nástio Mosquito en Sarah Pierce te zien. Het is de eerste keer dat zij een belangrijk deel van hun oeuvre, inclusief nieuwe projecten, in Nederland tonen.

 • Special Guests - All Inclusive Van Abbe

  Het Van Abbemuseum is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is, of je nu blind of slechtziend bent, doof of slechthorend. In de serie Special guests worden verschillende groepen gevolgd in het museum.

 • Positions #3

  Voor de tentoonstelling Positions #3 maakte het Van Abbemuseum een serie met de deelnemende kunstenaars. In vier korte video's vertellen zij over hun werk.