9 video's

Het Stedelijk Museum Schiedam is hét museum waar je de Nederlandse beeldende kunst van vandaag beleeft en de verhalen van Schiedam, van toen en nu.

Het Stedelijk Museum Schiedam is er voor iedereen die nieuwsgierig is naar kunst en geschiedenis en naar elkaar. We laten ons leiden door de belevingswereld van bezoekers.  

Je komt binnen via de kapel van wat ooit een gasthuis was. Daar is het café en de winkel. Architectenbureau MVRDV gaf de historische ruimte een eigentijds gezicht door de wanden te voorzien van een soort rode letterkast in groot formaat.

Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam
www.stedelijkmuseumschiedam.nl

9 video's

 • Oog in Oog - Topstukken: Cassandra

  In deze serie staan bezoekers staan oog in oog met een kunstwerk uit het Stedelijk Museum Schiedam. Ze vertellen wat ze zien. En dat levert openhartige verhalen op. In deze aflevering: Cassandra Wilkins, architectuur historicus.

 • Oog in Oog - Topstukken: Wilma

  In deze serie staan bezoekers staan oog in oog met een kunstwerk uit het Stedelijk Museum Schiedam. Ze vertellen wat ze zien. En dat levert openhartige verhalen op. In deze aflevering: Wilma Sütó, conservator Stedelijk Museum Schiedam.

 • Oog in Oog - Topstukken: Flip

  In deze serie staan bezoekers staan oog in oog met een kunstwerk uit het Stedelijk Museum Schiedam. Ze vertellen wat ze zien. En dat levert openhartige verhalen op. In deze aflevering: Flip Sitters, sociaal dienstverlener.

 • Oog in Oog - Topstukken: Nelleke

  In deze serie staan bezoekers staan oog in oog met een kunstwerk uit het Stedelijk Museum Schiedam. Ze vertellen wat ze zien. En dat levert openhartige verhalen op. In deze aflevering: Nelleke de Jong, voormalig journalist.

 • Oog in Oog - Topstukken: Mandy

  In deze serie staan bezoekers staan oog in oog met een kunstwerk uit het Stedelijk Museum Schiedam. Ze vertellen wat ze zien. En dat levert openhartige verhalen op. In deze aflevering: Mandy van Rhijn, revalidatietherapeut.

 • WJSVTK #12 Stedelijk Museum Schiedam

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. In de laatste aflevering reist Luuk af naar het Stedelijk Museum Schiedam. Samen met directeur Deirdre Carasso bekijkt hij een werk van Karel Appel.

 • Eye Attack. Op Art en kinetische kunst.

  De kunstwerken houden je voor de gek. Er draait iets wat eigenlijk stilstaat en het platte doek bolt op. Neem vast een voorproefje in de expositie 'Eye Attack. Op Art en kinetische kunst.' te zien in Stedelijk Museum Schiedam

 • Echt Schiedams. Voorproefje van de historische collectie

  Na ruim een halve eeuw komt de historische collectie volop in de schijnwerpers. Een deel van de tienduizend voorwerpen, waaronder de stadsgalg, pistolen, een historische fiets (vélocipède) en schilderijen, zijn vanaf 4 februari te zien. Vormgever Maarten Spruijt maakte de keuze.

Toon alle videos van Stedelijk Museum Schiedam

2 series

 • Waar je 's nachts voor terugkomt

  Voor ARTtube bezoekt Luuk Heezen verschillende musea na sluitingstijd. In de reeks Waar je 's nachts voor terug komt laten 12 museumdirecteuren en curatoren zien van welk werk zij het meest genieten als het licht uit is en de laatste bezoeker is verdwenen. Mooie, korte verhalen: weg van de waan van de dag, en zonder alledaags geneuzel.

 • Oog in Oog - Topstukken

  In deze serie staan bezoekers staan oog in oog met een kunstwerk uit het Stedelijk Museum Schiedam. Ze vertellen wat ze zien. En dat levert openhartige verhalen op.