3 video's

Het Stedelijk Museum Schiedam is hét museum waar je de Nederlandse beeldende kunst van vandaag beleeft en de verhalen van Schiedam, van toen en nu.

Het Stedelijk Museum Schiedam is er voor iedereen die nieuwsgierig is naar kunst en geschiedenis en naar elkaar. We laten ons leiden door de belevingswereld van bezoekers.  

Je komt binnen via de kapel van wat ooit een gasthuis was. Daar is het café en de winkel. Architectenbureau MVRDV gaf de historische ruimte een eigentijds gezicht door de wanden te voorzien van een soort rode letterkast in groot formaat.

Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam
www.stedelijkmuseumschiedam.nl

3 video's

  • Eye Attack. Op Art en kinetische kunst.

    De kunstwerken houden je voor de gek. Er draait iets wat eigenlijk stilstaat en het platte doek bolt op. Neem vast een voorproefje in de expositie 'Eye Attack. Op Art en kinetische kunst.' te zien in Stedelijk Museum Schiedam

  • Echt Schiedams. Voorproefje van de historische collectie

    Na ruim een halve eeuw komt de historische collectie volop in de schijnwerpers. Een deel van de tienduizend voorwerpen, waaronder de stadsgalg, pistolen, een historische fiets (vélocipède) en schilderijen, zijn vanaf 4 februari te zien. Vormgever Maarten Spruijt maakte de keuze.

  • Match Maker - Geert Mul

    Als eerste museum in Nederland presenteert het Stedelijk Museum Schiedam een spectaculair overzicht met het werk van Geert Mul, pionier in de mediakunst.

Toon alle videos van Stedelijk Museum Schiedam