10 video's

Museum Jan Cunen, Oss is gehuisvest in de fraaie neoclassicistische Villa Constance. In de sfeervolle zalen van de voormalige fabrikantenvilla zijn zowel negentiende-eeuwse als hedendaagse beeldende kunsttentoonstellingen te zien.

Het gebouw werd in 1888 ontworpen door architect W. Abels in opdracht van margarinefabrikant Arnold van den Bergh, die zijn woning naar zijn dochter Constance vernoemde. Het tentoonstellingsprogramma van Museum Jan Cunen is dynamisch en afwisselend, waardoor er bij ieder bezoek iets nieuws te ontdekken valt. Het museum bezit een prachtige collectie beeldende kunst, waaronder de grootste verzameling negentiende-eeuwse schilderkunst beneden de rivieren. In de intieme, rijk gedecoreerde zalen hangen eens per jaar topstukken van Andreas Schelfhout, Hendrik Willem Mesdag en George Hendrik Breitner.

Daarnaast toont het museum haar verrassende collectie moderne en hedendaagse kunst die uiteenloopt van moderne meesters als Pieter Engels, Jan Andriesse, Han Schuil en Marc Mulders tot een nieuwere generatie kunstenaars als Viviane Sassen, Iris Kensmil, Elspeth Diederix en Ronald Ophuis.

Museum Jan Cunen
Molenstraat 65
5341 GC Oss
www.museumjancunen.nl

10 video's

 • Het werk van Harmen de Hoop

  Harmen de Hoop (Utrecht, 1959) vervaardigt geen kunst op de traditionele manier, maar doet anonieme ingrepen in de openbare ruimte.

 • Het werk van Maartje Folkeringa

  Beeldhouwer Maartje Folkeringa wordt in haar atelier gefilmd, en tijdens de opbouw van haar tentoonstelling in Museum Jan Cunen.

 • Het werk van A. van Campenhout

  In deze film, gemaakt door A. van Campenhout zelf volgen we de tekenaar in zijn atelier.

 • Het werk van David Bade

  In de film zien we tekenaar David Bade aan het werk in zijn atelier, maar ook op locatie, waar hij met scholieren aan de slag gaat.

 • Henk Wildschut - Calais, december 2012

  N.a.v. de tentoonstelling in Museum Jan Cunen maakte Wildschut deze film over vluchtelingen en illegalen die de oversteek naar Dover maakten.

 • Bezoek aan Unfolded

  In de film wordt een rondwandeling gemaakt door de tentoonstelling, en vertelt het duo Scheltens & Abbenes over hun werkwijze.

 • Het werk van Ronald Ophuis

  Ophuis schildert confronterende voorstellingen van lijden en geweld, waarmee hij 'het kwaad' een gezicht wil geven. De film biedt inzicht in Ophuis’ werkwijze.

 • Elspeth Diederix - Plastic bag

  Het moment dat het alledaagse zijn vertrouwdheid verliest en een andere betekenis krijgt – dat is wat Elspeth Diederix in haar foto’s wil vastleggen.

Toon alle videos van Museum Jan Cunen