180 video's

Bezoek Museum Boijmans Van Beuningen en maak een reis door de kunstgeschiedenis van de middeleeuwen tot de 21e eeuw.

In de binnen –en buitenlandse pers wordt het museum geroemd om de interessante ideeën en bijzondere opstellingen. In Franse media werd het Rotterdamse museum zelfs het ‘Louvre aan de Maas’ genoemd. Ontdek zelf de bijzondere museumcollectie met meesterwerken van Bosch, Bruegel, Van Eyck, Rubens, Rembrandt, Van Gogh, Magritte en Dalí. Word verrast door de spectaculaire wisselende tentoonstellingen van oude schilders en vernieuwende conceptuele kunstenaars. Droom weg bij geraffineerde tekeningen en gebruiksvoorwerpen zoals middeleeuwse kannen en glas uit de Gouden Eeuw, meubels van Rietveld en hedendaags design. Geniet van een lunch in het restaurant met uitzicht op en toegang tot de beeldentuin.

Museum Boijmans Van Beuningen
Museumpark 18
3015 CX Rotterdam
www.boijmans.nl

180 video's

 • De goddelijke renaissance

  Dé tentoonstellingsvideo bij de grote overzichtstentoonstelling over Fra Bartolommeo, meester van de Florentijnse Hoogrenaissance.

 • Transport uit Lucca

  De meesterwerken van Fra Bartolommeo verlaten voor de eerste keer Italië voor de tentoonstelling in Museum Boijmans van Beuningen. Bekijk hier exclusieve behind the scenes beelden van het transport.

 • Viktor & Rolf - Van Gogh Girls

  Tijdens de Paris Fashion Week kocht kunstverzamelaar Han Nefkens drie creaties, de Van Gogh Girls, uit de haute couture collectie spring/summer 2015 van Viktor&Rolf aan. Ontdek hoe de collectie is gemaakt.

 • Portret van Dolci & Kabana

  Onder de naam D&K - Dolci & Kabana, een fictief commercieel merk - ontwikkelen Ricarda Bigolin en Nella Themelios hun 'Brand Delusions'; een serie activistische installaties waarin alle facetten van een merkidentiteit zichtbaar worden.

 • The Future of Fashion is Now - Digest Design

  De Chinese kunstenaar Dooling Jiang, Digest Design, verdiepte zich in de Chinese calico-techniek voor haar stoffen in de expositie The Future of Fashion is now.

 • The Future of Fashion is Now - Iris van Herpen

  Met een combinatie van delicaat handwerk, digitale technologieën en innovatieve materialen creëert Iris van Herpen verfijnde, vaak futuristisch aandoende collecties.

 • The Future of Fashion is Now - Craig Green

  In de installatie Look 14, borduurt modeontwerper Craig Green voort op zijn herfst/winter collectie, geïnspireerd op het Perzische tapijt, werkkleding en romantiek.

 • The Future of Fashion is Now - Lucia Cuba

  De Peruaanse modeontwerper / sociaal wetenschapper Lucia Cuba wil met 'Exercises on Health' laten zien dat we met mode onze sociale werkelijkheid kunnen interpreteren en transformeren.

Toon alle videos van Museum Boijmans Van Beuningen

10 series

 • The Future of Fashion is Now - Fashion and Art

  In deze videoserie belichten de zes ontwerpers en curator José Teunissen het gemaakte ontwerp voor de expositie The Future of Fashion is Now.

 • La La La Human Steps - Dans in Boijmans

  De grote voorjaarstentoonstelling ‘La La La Human Steps’ toont honderd kunstwerken uit de eigen collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Aangevuld met bijzondere dans performances.

 • We Live Art - Invloed van kunst

  In de serie ‘We Live Art’ zie je portretten van mensen die niet in het veld van de beeldende kunst werken, maar er wel sterk door worden beïnvloed. Een schrijver gaat op reis in de voetsporen van Matisse; een abt vertelt over zijn passie en spirituele ervaringen bij hedendaagse beeldende kunst.

 • Wat de vakman?!

  In de onderwijsserie “Wat de vakman?!” kom je van alles te weten over het beroep van de kunstenaar. Je ontdekt hoe kunstenaars iets maken, hoe ze op ideeën komen en hoe het is om kunstenaar te zijn. In elke aflevering staat een kunstenaar en zijn vakmanschap centraal.

 • Sensory Spaces

  Voor iedere editie van Sensory Spaces wordt een kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten.

 • Design Column

  Iedere drie maanden wordt in de Design Column een onderwerp uit het nieuws uitgelicht door middel van een kleine tentoonstelling.

 • Boijmans Taal- en Reken programma

  Hoe kan kunstonderwijs de taal- en rekenvaardigheden van kinderen versterken? Het Boijmans taal- en rekenprogramma is een meerjarige samenwerking tussen het museum, kunstenaar Wolf Brinkman en twee basisscholen.

 • Serie: ARTclips

  De ARTclips zijn korte video’s over kunst speciaal ontwikkeld voor de bovenbouw van het VMBO. In elke ARTclip staat een vraag van jongeren over kunst centraal.

 • Dutch Profiles

  Dutch Profiles is een serie van korte documentaires over de iconen van Dutch Design, zoals Droog Design, Rem Koolhaas, Iris van Herpen en Daan Roosegaarden.

 • BoijmansTV

  In Boijmans TV vormt het museumgebouw een afwisselend decor voor telkens drie hoofdrolspelers: een topwerk uit de collectie, een spraakmakende kunstenaar die in het Boijmans exposeert en een museumbezoeker die zich hier in een andere wereld waant. Bekijk hier seizoen 1 en 2.