37 video's


Museum Arnhem vernieuwt! Wegens een grootscheepse verbouwing is Museum Arnhem tijdelijk gesloten. Het museum breidt uit met een prachtig nieuwe vleugel ontworpen door Benthem Crouwel Architects. De vleugel steekt uit over de stuwwal in een spannend samenspel tussen kunst, natuur en uitzicht. Er komen nieuwe tentoonstellingszalen, publieksruimtes en de monumentale koepel is straks het kloppende hart van het museum. Na de verbouwing opent het museum naar verwachting eind 2019 zijn deuren voor het publiek.

Museum Arnhem is hét museum voor moderne en hedendaagse kunst én vormgeving van Arnhem. De collectie van Museum Arnhem is breed samengesteld en vooral bekend door de belangrijkste verzameling magisch- en neorealisten (Jan Mankes, Carel Willink en Dick Ket) van Nederland. Daarnaast bezit Museum Arnhem een hoogwaardige collectie hedendaagse kunst (Marlene Dumas, Esiri Erheriene-Essi en Lidwien van de Ven), toegepaste kunst (Ineke Hans en Klaas Kuiken), sculpturen (Henry Moore, Rebecca Horn en Marc Quinn) en sieraden (Idiots en Gijs Bakker).

Museum Arnhem
Utrechtseweg 87
6812 AA Arnhem
www.museumarnhem.nl

37 video's

 • Het verhaal achter de verzamelaar - Maria Hees vertelt

  In deze video vertelt sieraadontwerper Maria Hees haar persoonlijke verhaal over verzamelaar Jurriaan van den Berg.

 • Het verhaal achter de verzamelaar - Beppe Kessler vertelt

  In deze video vertelt sieraadontwerper Beppe Kessler haar persoonlijke verhaal over verzamelaar Jurriaan van den Berg

 • Het verhaal achter de verzamelaar | Ted Noten vertelt

  In deze video vertelt sieraadontwerper Ted Noten zijn persoonlijke verhaal over verzamelaar Jurriaan van den Berg.

 • Het verhaal achter de verzamelaar | Ruudt Peters vertelt

  In deze video vertelt sieraadontwerper Ruudt Peters zijn persoonlijke verhaal over verzamelaar Jurriaan van den Berg.

 • Museum Arnhem verbouwt!

  Velen zullen Maria Roosen kennen vanwege de Borstentros die de afgelopen jaren als een vrolijk welkom op een groene heuvel in de tuin van Museum Arnhem lag. Inmiddels is het karakteristieke kunstwerk, dat maar liefst uit 126 borsten bestaat, door het team van Museum Arnhem en de kunstenaar zelf ontmanteld en opgeborgen in het depot.

 • Collectie op reis

  Gepassioneerd, toegewijd en met een eigen visie op sieraadkunst; het opbouwen van een privécollectie betekende voor Jurriaan van den Berg alles of niets. In bijna vier decennia stelde hij een collectie van museale kwaliteit samen. In 2008 en 2009 schonk hij 250 sieraden aan Museum Arnhem.

 • WJSVTK #13 Museum Arnhem

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. In het nieuwe seizoen, nieuwe avondbezoeken. Deze aflevering bezoekt hij Museum Arnhem.

 • Verborgen museum-schatten

  Het programma ‘Verborgen Museumschatten’ laat museumstukken zien die zelden of nooit aan het publiek worden getoond. En natuurlijk horen daar mooie verhalen bij! Want waarom blijft zo'n bijzonder museumstuk steeds achter slot en grendel?

Toon alle videos van Museum Arnhem

3 series

 • Oogmerk

  Portretten van Gelderse kunstenaars in hun atelier. Kijk mee naar de bijzondere werkprocessen van kunstenaars als Erik Odijk, Rosemin Hendriks en Roland Schimmel.

 • Waar je 's nachts voor terugkomt

  Voor ARTtube bezoekt Luuk Heezen verschillende musea na sluitingstijd. In de reeks Waar je 's nachts voor terug komt laten 12 museumdirecteuren en curatoren zien van welk werk zij het meest genieten als het licht uit is en de laatste bezoeker is verdwenen. Mooie, korte verhalen: weg van de waan van de dag, en zonder alledaags geneuzel.

 • De verzamelaar en het sieraad

  Jurriaan van den Berg heeft jarenlang sieraden verzameld. In deze serie vertellen sieraadontwerpers hun verhaal over hun band met Jurriaan.