30 video's

Kunst kijken in één van de mooist gelegen museumgebouwen van Nederland. Dat kan in Museum Arnhem. Het museum ligt op de hoge stuwwal met een schitterend uitzicht over de Rijn.
De collectie is breed samengesteld en vooral bekend door de belangrijkste verzameling magisch- en neorealisten (Jan Mankes, Carel Willink en Dick Ket) van Nederland. Daarnaast bezit Museum Arnhem een hoogwaardige collectie hedendaagse kunst (Marlene Dumas, Esiri Erheriene-Essi en Lidwien van de Ven) toegepaste kunst (Inke Hans en Klaas Kuiken) en een collectie sieraden (Idiots en Gijs Bakker).

In de museumtuin staan beelden uit de beginperiode van kunstmanifestatie Sonsbeek tot nu (Henry Moore, Rebecca Horn en Marc Quinn).

Het museumcafé is in 2015 door het publiek uitgeroepen als leukste museumcafé van Nederland en heeft twee terrassen in de beeldentuin.

 

Museum Arnhem
Utrechtseweg 87
6812 AA Arnhem
www.museumarnhem.nl

30 video's

 • Verborgen museum schatten

  Het programma ‘Verborgen Museumschatten’ laat museumstukken zien die zelden of nooit aan het publiek worden getoond. En natuurlijk horen daar mooie verhalen bij! Want waarom blijft zo'n bijzonder museumstuk steeds achter slot en grendel?

 • RAVAGE - Spelender wijs | mode, kunst, design

  In Museum Arnhem is momenteel de eerste grote overzichtstentoonstelling van makersduo RAVAGE te zien. Een selectie uit ruim 40 jaar ongebreideld levenswerk laat zien hoe RAVAGE een eigen signatuur en werkwijze heeft ontwikkeld.

 • Collectie Steenaert | Voorbereidingen Van Art Nouveau tot Art Deco

  Achter de schermen bij Museum Arnhem. Gastconservator Victoria Anastasyadis maakt samen met het opbouwteam de Koepelzaal klaar voor Van Art Nouveau tot Art Deco, de tentoonstelling over keramiek uit de Arnhemse Fayencefabriek.

 • Collectie Steenaert | Op bezoek bij een bezielde verzamelaar

  Thuis bij hartstochtelijk aardewerkverzamelaar Benno Steeneart (85 jaar). Steenaert is van oorsprong orthopedisch chirurg. Zo’n 25 jaar geleden kocht hij zijn eerste Fayence vaasje. Inmiddels heeft Steenaert een meer dan 2000 stuks tellende collectie verzameld.

 • RAVAGE - brainstorm met Lidewij Edelkoort

  Vanaf 27 mei 2017 presenteert Museum Arnhem de eerste grote overzichtstentoonstelling van makersduo RAVAGE. Een selectie uit ruim 40 jaar ongebreideld levenswerk laat zien hoe RAVAGE een eigen signatuur en werkwijze heeft ontwikkeld. Afgestudeerd aan de befaamde modeafdeling van ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem heeft het duo een eigen plek verworven in de wereld van de internationale mode, design en autonome kunst.

 • De Publiekslieveling van kinderdirecteur Liv van der Aar

  Vanaf 1 juli stelt Museum Arnhem de 15 favoriete werken van de bezoekers tentoon in Publiekslievelingen.

 • De Publiekslieveling van directeur Saskia Bak

  Schilderijen, foto's, beelden, sieraden... Van historische objecten tot hedendaagse kunst: de collectie van Museum Arnhem telt ongeveer 25.000 kunstwerken. Vanaf 1 juli stelt Museum Arnhem de top 15 favoriete werken -gekozen door het publiek- tentoon in Publiekslievelingen.

 • Oogmerk - Louise te Poele

  Kijk mee in het atelier van Louise te Poele en ontdek hoe zij te werk gaat. Deze video is onderdeel van de serie Oogmerk.

Toon alle videos van Museum Arnhem

1 series

 • Oogmerk

  Portretten van Gelderse kunstenaars in hun atelier. Kijk mee naar de bijzondere werkprocessen van kunstenaars als Erik Odijk, Rosemin Hendriks en Roland Schimmel.