8 video's

Het MoMu verrast je met haar unieke en dynamische aanpak. In plaats van een vaste opstelling van de eigen collectie presenteert MoMu tweemaal per jaar een nieuwe tentoonstelling. Aan de hand van stukken uit de MoMu collectie, aangevuld met bruiklenen, wordt het verhaal verteld van een ontwerper of mode-gerelateerd thema.

Elke tentoonstelling gaat uit van een totaalverhaal. Naast kledingstukken komen ook de inspiratiebronnen van de ontwerper, verbanden met andere kunstdisciplines ed. aan bod. Dat vertaalt zich in een tentoonstellingsruimte die bij elke expo een aangepaste invulling krijgt.

Je vindt het ModeMuseum in de ModeNatie in de Nationalestraat in Antwerpen. Dit gebouw biedt ook onderdak aan het Flanders Fashion Institute, de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en Copyright Bookshop.

Het gebouw van ModeNatie werd opgericht in de 19de eeuw als warenhuis voor de heren- en kinderkledingzaak New England. In de loop van de 20ste eeuw kreeg het verschillende bestemmingen en deed o.a. dienst als luxehotel, elektriciteitsmaatschappij en beschutte werkplaats. Na een grondige renovatie onder leiding van de Gentse architecte Marie-José Van Hee vanaf 2000, opende het MoMu hier haar deuren in september 2002.

MoMu (ModeMuseum Provincie Antwerpen)
Nationalestraat 28
2000 Antwerpen
http://www.momu.be

8 video's

Toon alle videos van MoMu

1 series