4 video's

Het MoMu verrast je met haar unieke en dynamische aanpak. In plaats van een vaste opstelling van de eigen collectie presenteert MoMu tweemaal per jaar een nieuwe tentoonstelling. Aan de hand van stukken uit de MoMu collectie, aangevuld met bruiklenen, wordt het verhaal verteld van een ontwerper of mode-gerelateerd thema.

Elke tentoonstelling gaat uit van een totaalverhaal. Naast kledingstukken komen ook de inspiratiebronnen van de ontwerper, verbanden met andere kunstdisciplines ed. aan bod. Dat vertaalt zich in een tentoonstellingsruimte die bij elke expo een aangepaste invulling krijgt.

Je vindt het ModeMuseum in de ModeNatie in de Nationalestraat in Antwerpen. Dit gebouw biedt ook onderdak aan het Flanders Fashion Institute, de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en Copyright Bookshop.

Het gebouw van ModeNatie werd opgericht in de 19de eeuw als warenhuis voor de heren- en kinderkledingzaak New England. In de loop van de 20ste eeuw kreeg het verschillende bestemmingen en deed o.a. dienst als luxehotel, elektriciteitsmaatschappij en beschutte werkplaats. Na een grondige renovatie onder leiding van de Gentse architecte Marie-José Van Hee vanaf 2000, opende het MoMu hier haar deuren in september 2002.

MoMu (ModeMuseum Provincie Antwerpen)
Nationalestraat 28
2000 Antwerpen
http://www.momu.be

4 video's

 • De 'making of' van het Dirk Van Saene tapijt

  Modeontwerper Dirk Van Saene gaat de uitdaging aan om zijn eigen schilderachtige beeldtaal te vertalen naar een ontwerp voor een tapijt in de tentoonstelling Rik Wouters & het huiselijk Utopia.

 • Een Leven in Mode: Interview met Jacoba de Jonge

  In deze video vertelt Jacoba de Jonge over haar fascinatie van mode en historische kleding. Ze laat enkele kledingstukken zien die ze in de loop der tijd verzameld heeft.

 • Madame Grès - Interview Renato Nicolodi

  Een interview met Renato Nicolodi. Deze Belgische kunstenaar maakt architectonische sculpturen die bijna maquettes van gebouwen lijken te zijn. De kijker wordt door zijn werk uitgenodigd om mentaal de gebouwen binnen te treden.

 • Human Sanctuary – MoMu x Daniel Sannwald

  In deze video zie je het levensgrote hologram waarin de silhouetten van de twintigste eeuw voorbij komen zoals te zien was tijden de expositie Game Changers.

Toon alle videos van MoMu