12 video's

Het Middelheimmuseum in Antwerpen is een unieke instelling waar het verrassende samenspel tussen kunst en natuur voor bijzondere ervaringen zorgt.

Het openluchtmuseum toont moderne en hedendaagse kunst in een groene parkomgeving. Stukken van onder meer Auguste Rodin, Henry Moore, Rik Wouters, Juan Muňoz, Panamarenko, Chris Burden, Dan Graham, Ai Weiwei en Roman Signer geven een uniek overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst. 

Jaarlijks nodigt het museum gerenommeerde of beloftevolle kunstenaars uit. Los van de 'white cube' van een museumzaal gaan zij in interactie met de eindeloze mogelijkheden van de parkruimte en de bestaande collectie. Dit stimuleert hen tot nieuw werk op maat van het Middelheimmuseum. 

Het museum werkte al samen met o.m. Berlinde De Bruyckere, Wim Delvoye, Yoshitomo Nara, Paul McCarthy, Chris Burden, John Körmeling, Erwin Wurm etc.

Met jaarlijks ongeveer 300 000 bezoekers is het gratis toegankelijke Middelheimmuseum een laagdrempelige toegangspoort tot moderne en hedendaagse beeldende kunst, voor jong en oud, van natuurliefhebber tot expert. Cultuur en recreatie zijn er optimaal samengebracht.

 

Middelheimmuseum
Middelheimlaan 61
2020 Antwerpen
www.middelheimmuseum.be

12 video's

 • Never Mind-remake van Richard Deacon

  Het werk Never Mind van Richard Deacon (Wales, °1949) werd naar aanleiding van de tentoonstelling SOME TIME in het Middelheimmuseum gerefabriceerd. Hoe? Dat zie je in deze video.

 • Richard Deacon – SOME TIME

  Film over de tentoonstelling van de Britse kunstenaar Richard Deacon – SOME TIME in het Middelheimmuseum en beeldenpark Antwerpen.

 • Roman Signer - Projet pour un jardin

  Maak kennis met het eigenzinnige oeuvre van Roman Signer, die ook wetenschapper en performer is.

 • Cluster

  Peter Rogiers wilde eigenlijk striptekenaar worden, maar sloeg per ongeluk aan het beeldhouwen. In deze video neemt hij je mee door zijn leven en maakprocessen.

 • Beeldig lopen

  Gaan sport en de beelden van het Middelheim Museum goed samen? Bekijk het in deze video!

 • Meet me @ Middelheimmuseum

  Rondleidingen voor mensen met beginnende en matige dementie

 • POM’ PO PON PO PON PON POM PON

  Film over de tentoonstelling: POM’ PO PON PO PON PON POM PON - Een dwarse formatie van sculpturen

 • The Flat Field Works

  Voor het Middelheimmuseum ontwierp de Amerikaanse kunstenares Andrea Zittel een nieuwe installatie, The Flat Field Works. Voor Zittel betekende het creëren van deze grote werken in de openbare ruimte een logische volgende stap.

Toon alle videos van Middelheimmuseum