12 video's

Architect Stéphane Beel ontwierp een indrukwekkend museumcomplex rondom een aantal riante historische panden. Met een verrassende programmatie van oude meesters en hedendaagse kunstenaars toont M Leuven zich als baanbreker. Ook aanstormend talent krijgt de ruimte een oeuvre te presenteren.

M biedt permanent onderdak aan de werken van een aantal gerenommeerde kunstenaars. Zo ontdek je de schilderijen en beelden van Vlaamse meesters als Rogier van der Weyden, Constantin Meunier en Quinten Massijs. Gegroeid uit een 18de-eeuws rariteitenkabinet op de zolder van het Leuvense stadhuis, telt de collectie van M ondertussen zo’n 52.000 stukken. De kunstproductie in Leuven en Brabant van de middeleeuwen tot de 19de eeuw is er het zwaartepunt van. Met een uitgebreid aanbod aan lezingen, gezinsactiviteiten, boekpresentaties, films, rondleidingen, studentennocturnes en meer is een bezoek aan M altijd een kunst.

M Leuven 
Leopold van der Kelenstraat 28 
3000 Leuven
www.mleuven.be

12 video's

 • Yto Barrada

  In deze video is te zien hoe kunstenares Yto Barrada vertelt over haar tentoonstelling over fossielen, traditie en authenticiteit in Marokko.

 • Tracing the Future - Adrien Tirtiaux

  De installatie van Adrien Tirtiaux in het stadspark van Leuven doorbreekt letterlijk de grens van het publieke en het private. Zijn mensen bereid hun eigendom openbaar te maken voor het algemene goed?

 • Lieve Blancquaert - Ecce Homo

  Lijden is van alle tijden. Enkel de beeldvorming verandert. Fotografe en documentairemaakster Lieve Blancquaert zoekt aansluiting bij de eeuwenoude traditie om het lijden te verbeelden.

 • From A to K

  Met foto's, films en installaties zoomt Aglaia Konrad in op bijzondere gebouwen en de transformatie van steden.

 • At first sight

  Oriol Vilanova vroeg zich af wat er achter de presentatiemeubels verscholen ging. In een bijzondere opzet reflecteerde hij op de museumwereld.

 • Politieke propaganda toen en nu

  Professoren Luc Duerloo en Bart Kerremans onderzoeken de rol van de monarchie en het gebruik van de spindoctor in het werk van Hendrick de Clerck.

 • Spindoctor van Albrecht en Isabella

  Deze tijdgenoot van Rubens creëert tijdens zijn blitzcarrière een oeuvre dat strookt met de ambitie van zijn vorsten.

 • Astros Hawk

  Sarah Morris maakt schilderijen en films over de codes en machtsstructuren van wereldsteden.

Toon alle videos van M van Museum Leuven