18 video's

In het Kröller-Müller Museum vind je de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan, en organiseert het museum bijzondere tijdelijke tentoonstellingen.

In de beeldentuin, een van de grootste van Europa, geniet je van beelden én van de natuur. Verspreid door de tuin staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Auguste Rodin tot Henry Moore, van Jean Dubuffet tot Joep van Lieshout. Voor liefhebbers van architectuur is er het museumgebouw van Henry van de Velde en Wim Quist, en in de beeldentuin het Rietveldpaviljoen en het Van Eyckpaviljoen. Het Kröller-Müller Museum daagt je uit. Om nog meer te ontdekken, om je ideeën en verhalen te delen, om mee te denken en zelf te creëren en om gewoon lekker van te genieten. In elk seizoen, voor iedereen en voor alle leeftijden.

Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo
www.krollermuller.nl

18 video's

 • De Vroege Van Gogh

  Bekijk hier de video over de tentoonstelling over het vroege werk van Van Gogh. Aan het woord de conservator Jannet de Goede en gastconservator Auke van der Woud.

 • Moving Pictures: Emanuel van Engelen

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het werk van de studenten.

 • Moving Pictures: Jasmijn Evans

  Moving Pictures is een samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Studenten van Fine Arts laten zich door de museumcollectie inspireren voor een korte film of animatie.

 • Moving Pictures: Over Last

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het werk van de studenten.

 • Moving Pictures: Thijs Linssen

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het werk van Thijs Linssen.

 • Moving Pictures: Malou Kwint

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het werk van Malou Kwint.

 • La Saison des Fêtes

  La Saison des Fêtes van Pierre Huyghe is een nieuw, spectaculair kunstwerk in de beeldentuin van het Kröller-Müller.

 • Liet Heringa over Umberto Boccioni

  Liet Heringa over haar favoriete kunstwerk in het Kröller-Müller Museum: Umberto Boccioni.

Toon alle videos van Kröller-Müller Museum

2 series

 • Moving Pictures - korte animaties van ArtEZ

  Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. In de gelijknamige minor (2011-2013) maakten studenten van de afdeling Fine Arts korte films.

 • We Live Art - Invloed van kunst

  In de serie ‘We Live Art’ zie je portretten van mensen die niet in het veld van de beeldende kunst werken, maar er wel sterk door worden beïnvloed. Een schrijver gaat op reis in de voetsporen van Matisse; een abt vertelt over zijn passie en spirituele ervaringen bij hedendaagse beeldende kunst.