11 video's

Het Nieuwe Instituut is het museum voor architectuur, design en e-cultuur. In het gebouw aan het Museumpark worden tentoonstellingen en debatten georganiseerd over verschillende ontwerpdisciplines zoals grafisch ontwerp, productontwerp, games, mode, (interieur)architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Daarnaast beheert het instituut een uitgebreid archief over werk en leven van Nederlandse architecten en stedenbouwers. Het instituut heeft drie belangrijke functies: presenteren, onderzoeken en bewaren. Daarbij wordt zowel naar het verleden als naar de toekomst gekeken.

Het nabijgelegen Huis Sonneveld is een van de best bewaard gebleven woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. In het kader van een ‘designer-in-residence’ programma worden hedendaagse vormgevers uitgenodigd te reageren op het huis en het interieur met eigentijds design.

 

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam
www.hetnieuweinstituut.nl

Huis Sonneveld
Jongkindstraat 12
3015 CG Rotterdam
www.huissonneveld.nl

11 video's

Toon alle videos van Het Nieuwe Instituut

1 series

  • 100 jaar De Stijl

    Nederland staat heel 2017 in het teken van 100 jaar De Stijl. Een indrukwekkende kunstenaarsbeweging die ook nu nog zijn sporen nalaat. Van Theo van Doesburg tot Jean Arp en van Chris Beekman tot Putgootink: deze video's werden speciaal voor dit jubileum gemaakt.