14 video's

Met een constante stroom van 200.000 bezoekers per jaar behoort het Groninger Museum tot een van de belangrijkste musea van Nederland. 

Het Groninger Museum wordt beschouwd als een nationaal en internationaal hoogtepunt van postmoderne architectuur. Bekend staat het museum om zijn bijzondere gebouw dat ontworpen is door de architecten Alessandro Mendini en het Oostenrijkse architectenbureau Coop Himmelb(l)au. Het interieur is verzorgd door de vormgevers Philippe Starck en Michele de Lucchi. In 2010 zijn er mooie nieuwe ruimten ontstaan, vormgegeven door Studio Job, Maarten Baas en Jaime Hayon. Het museum bezit een eeuwenoude historische collectie die onder meer bestaat uit archeologische vondsten, kostuums, en in- en export porselein. Op het gebied van moderne en hedendaagse kunst kenmerkt het museum zich onder andere door een grote collectie Ploeg-schilderijen en verzamelingen postmodern Italiaans design, installatiekunst, geënsceneerde fotografie en mode.

Groninger Museum
Museumeiland 1
9711 ME Groningen
www.groningermuseum.nl

14 video's

 • Wilden - Nieuwe Wilden

  Het Groninger Museum & Museum de Fundatie slaan de handen ineen en openen een dubbelexpo over het Duits expressionisme.

 • Twintig jaar Groninger Museum

  Dit is het verhaal achter het iconische gebouw en de architectuur van het Groninger Museum.

 • David Bowie is Groninger Museum

  Meer dan 300 objecten uit het persoonlijke archief van David Bowie waren te zien in het Groninger Museum. Bekijk de opbouw van de expositie.

 • Highlights van de collectie

  In deze video vertellen de museumgidsen van het Groninger Museum je alles over de hoogtepunten uit de collectie van het museum.

 • Joris Laarman - Makerchair

  In de serie Makerchairs van Joris Laarman verkent hij de mogelijkheden van verschillende technieken in combinatie met puur handwerk.

 • Branching Fields

  Jong Gronings talent Esther de Graaf maakt van karton, ijzerdraad, aluminiumfolie, tape en cellofaan wonderbaarlijke constructies.

 • David Bowie in Retrospect

  Ruim 200.700 mensen bezochten de expositie David Bowie is in het Groninger Museum.Kijk hier mee terug!

 • Portret van Nacho Carbonell

  Carbonell’s werk is een speels onderzoek naar de relatie die mensen hebben met objecten en dingen en naar de (symbolische) betekenis die zij daarin zien.

Toon alle videos van Groninger Museum