40 video's

Het Gemeentemuseum is een museum om verliefd op te worden. Van trappenhuis tot Erezaal; in iedere ruimte valt iets moois te ontdekken. Het schitterende Art Deco gebouw uit 1935, ontworpen door de architect H.P. Berlage, is ervoor gemaakt om je al dwalend te verrassen. In de door daglicht overgoten zalen komen topstukken van 20ste eeuwse iconen als Pablo Picasso, Wassily Kandinsky, Claude Monet, Constant, Francis Bacon en Louise Bourgeois tot leven. Het leidt je langs hedendaagse kunstenaars als Panamarenko, Marlene Dumas, Frank Stella en Daniel Richter en kleurrijke muurschilderingen van Sol LeWitt.

Na een kort wandelingetje langs de monumentale museumvijver, tref je het Fotomuseum Den Haag en het GEM, museum voor actuele kunst, twee musea onder één dak. Hier wordt het beste uit de internationale actuele beeldende kunst getoond, variërend van schilderkunst, beeldhouwkunst tot zaalvullende installaties, en het beste uit de wereld van de fotografie; kunstfotografie, journalistieke fotografie én portretten, van de rijke twintigste eeuw tot heden.

Gemeentemuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag
www.gemeentemuseum.nl

Fotomuseum Den Haag
Stadhouderslaan 43
2517 HV Den Haag
www.fmdh.nl

GEM, Museum voor Actuele Kunst
Stadhouderslaan 43
2517 HV Den Haag
www.gem-online.nl

40 video's

 • Constant - New Babylon

  Een wereld zonder grenzen. Mensen die niet hoeven te werken, maar vrij zijn om te spelen en te reizen. Dat is voor Constant de basis voor zijn New Babylon.

 • Iets om niets - Helly Oestreicher

  De rode draad in het oeuvre van Helly Oestreicher is het creëren van vormen die de ruimte betrekken bij het object. Het "niets ten opzichte van het iets" is de focus van haar werk en net zo belangrijk als het tastbare materiaal.

 • Constant New Babylon - Madrid

  Gemeentemuseum Den Haag organiseert samen met Reine Sofia Madrid een van de grootste tentoonstellingen ooit over Constants levenswerk New Babylon. Conservator Laura Stamps vertelt meer over de totstandkoming.

 • Kleur ontketend

  De tentoonstelling Kleur Ontketend viert 'de bevrijding van kleur uit de ketenen van de zichtbare werkelijkheid' aan het einde van de 19e eeuw. Een van de belangrijkste momenten in de moderne kunstgeschiedenis, en een feest voor het oog.

 • Nederland Dineert

  Een bijzondere tentoonstelling over vier eeuwen tafelcultuur. Tijdens het eten word je verleid via de zintuigen, niet enkel via de smaakpapillen, maar ook visueel, door de presentatie op een mooi gedekte tafel.

 • De Ateliers DEBUUT: Lara Almarcegui

  De werkmethode van Lara Almarcegui (Spanje, 1972) is vergelijkbaar met die van een archeoloog, maar in haar geval houdt zij zich bezig met gebouwen en plekken die nog niet zijn vergaan. Voor het Gemeentemuseum maakte ze nieuw werk, waarbij het museumgebouw het uitgangspunt is.

 • Holland op z’n mooist

  Met Holland op z’n mooist presenteert het Gemeentemuseum Den Haag een grote tentoonstelling met ruim honderd schitterende werken van de kunstenaars van de Haagse School. Een ode aan het Hollandse landschap!

 • Anton Corbijn

  In deze video deelt wereldberoemd fotograaf Anton Corbijn bijzondere verhalen achter de bekende foto’s van onder meer U2, Depeche Mode, David Bowie en Ai Weiwei. Hoe ontwikkelde hij zich van muziekliefhebber tot succesvol fotograaf en veelzijdig kunstenaar?

Toon alle videos van Gemeentemuseum Den Haag

3 series

 • De Ateliers DEBUUT

  Eerste museale solotentoonstellingen van aanstormende kunstenaars in Gemeentemuseum Den Haag.

 • Inspired By - inspiratie van kunstenaars

  In de serie Inspired By vertellen hedendaagse kunstenaars die in het Gemeentemuseum Den Haag exposeren over hun eigen werk en over hun inspiratiebronnen uit de museumcollectie.

 • We Live Art - Invloed van kunst

  In de serie ‘We Live Art’ zie je portretten van mensen die niet in het veld van de beeldende kunst werken, maar er wel sterk door worden beïnvloed. Een schrijver gaat op reis in de voetsporen van Matisse; een abt vertelt over zijn passie en spirituele ervaringen bij hedendaagse beeldende kunst.