45 video's

Het Gemeentemuseum is een museum om verliefd op te worden. Van trappenhuis tot Erezaal; in iedere ruimte valt iets moois te ontdekken. Het schitterende Art Deco gebouw uit 1935, ontworpen door de architect H.P. Berlage, is ervoor gemaakt om je al dwalend te verrassen. In de door daglicht overgoten zalen komen topstukken van 20ste eeuwse iconen als Pablo Picasso, Wassily Kandinsky, Claude Monet, Constant, Francis Bacon en Louise Bourgeois tot leven. Het leidt je langs hedendaagse kunstenaars als Panamarenko, Marlene Dumas, Frank Stella en Daniel Richter en kleurrijke muurschilderingen van Sol LeWitt.

Na een kort wandelingetje langs de monumentale museumvijver, tref je het Fotomuseum Den Haag en het GEM, museum voor actuele kunst, twee musea onder één dak. Hier wordt het beste uit de internationale actuele beeldende kunst getoond, variërend van schilderkunst, beeldhouwkunst tot zaalvullende installaties, en het beste uit de wereld van de fotografie; kunstfotografie, journalistieke fotografie én portretten, van de rijke twintigste eeuw tot heden.

Gemeentemuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag
www.gemeentemuseum.nl

Fotomuseum Den Haag
Stadhouderslaan 43
2517 HV Den Haag
www.fmdh.nl

GEM, Museum voor Actuele Kunst
Stadhouderslaan 43
2517 HV Den Haag
www.gem-online.nl

45 video's

 • Stijloefening: De Stijl-postzegels naar ontwerp van PutGootink

  René Put en Brigitte Gootink vertellen over de ideevorming rond het ontwerp van de De Stijl postzegels, waarbij uitgegaan is van de zwart/wit beelden zoals die in 1917 in het tijdschrift De Stijl werden gepubliceerd.

 • Henry, de Statistocraat

  Midden in de centrale hal van het Gemeentemuseum Den Haag staat sinds kort een nieuwe blikvanger van Atelier Van Lieshout. Leer er meer over in deze video.

 • Het vernieuwde Fotomuseum Den Haag

  Na een korte verbouwing opent Fotomuseum Den Haag op 17 december weer zijn deuren met drie bijzondere fototentoonstellingen.

 • To Audrey with love

  Bekijk hoe Franse couturier Hubert de Givenchy in samenwerking met het Gemeentemuseum de overzichtstentoonstelling vorm geeft. Hij droeg de tentoonstelling op aan Audrey Hepburn, zijn muze.

 • De werkwijze van Rinus Van de Velde

  De spanning tussen fictie en werkelijkheid is het grote thema in het werk van Rinus Van de Velde (Leuven, 1983). Zijn indrukwekkende houtskooltekeningen maakt hij op basis van gevonden foto’s of foto’s van door hem geënsceneerde taferelen. In deze video vertelt hij je meer over de constante stroom van beelden die hem inspireren en beïnvloeden in zijn werk.

 • Alice Neel - Schilder van de ziel

  De Amerikaanse kunstenaar Alice Neel (1900-1984) is vooral een schilder van portretten of zoals ze het zelf noemde een ‘verzamelaar van zielen’.

 • Van Rodin tot Bourgeois: Sculptuur in de 20ste eeuw

  Video over de ontwikkeling van de westerse beeldhouwkunst bij de grote tentoonstelling in Gemeentemuseum Den Haag.

 • Constant - New Babylon

  Een wereld zonder grenzen. Mensen die niet hoeven te werken, maar vrij zijn om te spelen en te reizen. Dat is voor Constant de basis voor zijn New Babylon.

Toon alle videos van Gemeentemuseum Den Haag

4 series

 • De Ateliers DEBUUT

  Eerste museale solotentoonstellingen van aanstormende kunstenaars in Gemeentemuseum Den Haag.

 • Inspired By - inspiratie van kunstenaars

  In de serie Inspired By vertellen hedendaagse kunstenaars die in het Gemeentemuseum Den Haag exposeren over hun eigen werk en over hun inspiratiebronnen uit de museumcollectie.

 • We Live Art - Invloed van kunst

  In de serie ‘We Live Art’ zie je portretten van mensen die niet in het veld van de beeldende kunst werken, maar er wel sterk door worden beïnvloed. Een schrijver gaat op reis in de voetsporen van Matisse; een abt vertelt over zijn passie en spirituele ervaringen bij hedendaagse beeldende kunst.

 • Serie: Vraag en antwoord

  Het publiek stelt vragen, een conservator of de kunstenaar antwoordt.