2 video's

Stoer, stug en eigenzinnig? Ontdek de Fries in jezelf in het Fries Museum! Hier ontdek je alles over de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld.

Dans met de mysterieuze Mata Hari, duik in haar dagboek en ontdek haar trieste lot als mogelijk dubbelspionne. Strijd met de 16de-eeuwse rebel Grutte Pier tegen de Hollanders of val ten prooi aan zijn enorme zwaard als je geen ‘bûter brea en griene tsiis’ kunt zeggen. Voel je even de koning of koningin van Friesland met het fonkelende goud en zilver uit de terpen.

Of geniet van werk van (wereld)beroemde kunstenaars en slow design van toonaangevende ontwerpers - stoer en duurzaam, met oog voor traditie en vakmanschap.

Bezoek een van de vele tentoonstellingen, stort je in een verrassende workshop of kijk mee met een artist in residence. Of je in de buurt vakantie viert, een geboren Fries bent of gewoon van mooie dingen houdt: dit gloednieuwe museum wil je niet missen.

Fries Museum

Wilhelminaplein 92

8911 BS Leeuwarden

www.friesmuseum.nl

2 video's

  • Fotoboeken van Dolph Kessler

    Ontmoet fotograaf Dolph Kessler in zijn eigen huis, een serene plek midden in de uitgestrekte weilanden van Friesland. Hij vertelt over zijn werkwijze en over wat hem inspireert.

  • De reis van Eric Giraudet Boudemange

    Ontmoet Eric Giraudet de Boudemange. Terwijl de beeldend kunstenaar zijn nieuwste expositie opzet, licht hij zijn werkwijze, gedachten en zaalvullende landschap van kunstwerken toe.

Toon alle videos van Fries Museum