8 video's

De Hallen Haarlem is het museum voor moderne en hedendaagse kunst in Haarlem. Twee keer per jaar organiseert De Hallen Haarlem tentoonstellingen over actuele ontwikkelingen in de beeldende kunst. Het museum biedt hiermee een platform voor kunstenaars uit binnen- en buitenland, met het accent op fotografie en videokunst. De hedendaagse programmering heeft een signalerende functie. De Hallen Haarlem toont regelmatig solopresentaties van internationaal spraakmakende kunstenaars die nog niet eerder in Nederland hebben geëxposeerd. Verder belicht de jaarlijkse tentoonstelling in de De Hallen Haarlem Zomerserie thema’s en personen uit de geschiedenis van de moderne kunst (ca. 1850 – heden) en richt zich op een breed publiek.

Frans Hals behoort met Rembrandt en Vermeer tot de meest vernieuwende en beroemdste schilders van de Gouden Eeuw. Zijn virtuoos geschilderde levendige portretten waren zeer geliefd en een inspirerend voorbeeld voor latere schilders als Monet, Manet en Van Gogh. Het Frans Hals Museum toont het grootste aantal portretten van Hals, waaronder de unieke en wereldvermaarde Schuttersstukken en Regentenstukken. Het museum bezit naast de Halscollectie talloze topstukken van andere bekende Haarlemse kunstenaars als Leyster, Goltzius, Ruisdael en Saenredam. Het Frans Hals Museum is gevestigd in een schilderachtig monumentaal gebouw dat vanaf 1609 diende als tehuis voor oude mannen. Frans Hals moet hier zelf ook rondgelopen hebben toen hij de groepsportretten van de regenten van het Oudemannenhuis schilderde. Geniet van de prachtige regentenkamers, de karakteristieke eetzaal en de fraai aangelegde binnentuin.

De Hallen Haarlem
Grote Markt 16
2011 RD Haarlem
www.dehallen.nl

Frans Hals Museum
Groot Heiligland 62
2011 ES Haarlem
www.franshalsmuseum.nl

8 video's

 • WJSVTK #18 Frans Hals Museum

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. In het nieuwe seizoen, nieuwe avondbezoeken. Deze aflevering bezoekt hij Ann Demeester in het Frans Hals Museum in Haarlem.

 • Tuttle, Bosmans en Wang in De Hallen Haarlem

  Poëzie, sensitiviteit en elegantie zijn begrippen die de boventoon voeren in de serie solotentoonstellingen in De Hallen Haarlem. Het museum heeft drie kunstenaars uitgenodigd om nieuw werk te maken, dat is geïnspireerd op de (Haarlemse) geschiedenis en de collecties van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem.

 • Hollandse meesters uit Boedapest

  Hoe komt het Hongaarse Szépmüvészeti Múzeum aan zo'n grote Nederlandse kunstcollectie? In deze video zoekt het Frans Hals Museum het uit.

 • Vijf details van De Doop van Christus

  Tijdens de restauratie van Jan van Scorels 'Doop van Chirstus' ontdekten de restauratoren vijf bijzondere details waarover zij in deze video vertellen.

 • Philippe Van Snick

  Bekijk hier de video over de solotentoonstelling van de Belgische kunstenaar Philippe van Snick in De Hallen Haarlem.

 • Ik zie, ik zie...

  Het museum herbergt een schat aan kleine zaken die veelal over het hoofd worden gezien maar die onze aandacht verdienen.

 • Kunst & Zoëy - O Muze!

  Eddy Zoëy duikt in de moderne kunst en ziet, voelt en hoort wat de kunstenaars willen vertellen. Deze aflevering: O Muze! in Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem.

 • Emoties in de Gouden Eeuw

  De tentoonstelling Emoties – Geschilderde gevoelens in de Gouden Eeuw laat aan de hand van thema’s als Lijden en Wanhoop, Liefde en Lust, Vreugde en Vrolijkheid zien hoe schilders in de 16e en 17e eeuw emoties geloofwaardig uitbeeldden.

Toon alle videos van Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem

2 series

 • Kunst & Zoey

  Vijf musea, vijf werelden van verschil. Presentator Eddy Zoëy duikt in de moderne kunst en ziet, voelt en hoort wat de kunstenaars willen vertellen.

 • Waar je 's nachts voor terugkomt

  Voor ARTtube bezoekt Luuk Heezen verschillende musea na sluitingstijd. In de reeks Waar je 's nachts voor terug komt laten 12 museumdirecteuren en curatoren zien van welk werk zij het meest genieten als het licht uit is en de laatste bezoeker is verdwenen. Mooie, korte verhalen: weg van de waan van de dag, en zonder alledaags geneuzel.