12 video's

Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) is het centrale punt voor kunst, kunstenaars en publiek in Rotterdam. Met tentoonstellingen, lokale en internationale kunst in de publieke ruimte, projecten, opdrachten, support en investeringsregelingen brengt het de beeldende kunst, de stad, kunstenaars en publiek met elkaar in contact. Op die manier stimuleert, presenteert, beschermt, ondersteunt en onderstreept het CBK Rotterdam het artistieke klimaat en de vitale rol van kunstenaars en beeldende kunst voor en in de stad Rotterdam.

Onderdelen van het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam zijn: TENT Rotterdam, Sculpture International Rotterdam, Beeldende Kunst Openbare Ruimte (BKOR) en de Art Office ter ondersteuning van de beroepspraktijk van Rotterdamse beeldend kunstenaars.

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
www.cbkrotterdam.nl

TENT Rotterdam
Witte de Withstraat 50
3012 BR Rotterdam
www.tentrotterdam.nl

12 video's

 • Katarina Zdjelar - Dolf Henkes Prijs 2016

  De kunstenaars Daan Botlek, Rana Hamadeh, Rory Pilgrim en Katarina Zdjelar zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2016. De prijs wordt door de Stichting Henkes tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. Katarina Zdjedar vertelt in deze video over de manier waarop zij te werk gaat.

 • Rory Pilgrim - Dolf Henkes Prijs 2016

  De kunstenaars Daan Botlek, Rana Hamadeh, Rory Pilgrim en Katarina Zdjelar zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2016. De prijs wordt door de Stichting Henkes tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. In deze video is Rory Pilgrim aan het woord over de kunst die hij maakt.

 • Daan Botlek - Dolf Henkes Prijs 2016

  De kunstenaars Daan Botlek, Rana Hamadeh, Rory Pilgrim en Katarina Zdjelar zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2016. De prijs wordt door de Stichting Henkes tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. In deze aflevering vertelt Daan Botlek over de manier waarop hij werkt.

 • It Is Never Too Late to Say Sorry

  Film over Postbode en kunstenaar Wim Konings, die sinds 2011 iedere dag stipt om 12:00 uur de woorden riep: “It is never too late to say sorry!"

 • Carnaval Carnivalesque

  De manifestatie On The Other Side of Reality opende met een spetterende performance van modeontwerper Marga Weimans.

 • Lidwien van de Ven - Dolf Henkes Prijs 2014

  Dolf Henkes Prijs 2014 winnaar Lidwien van de Ven (1963) concentreert zich op verborgen facetten van grote politieke gebeurtenissen.

 • Esther Kokmeijer - Dolf Henkes Prijs 2014

  Esther Kokmeijer (1977) presenteerde voor het eerst haar werk Sheep. In de vorm van fotoseries, video’s, kaarten en dagboekfragmenten doet zij verslag van haar reizen, gedachten, onderzoek en ideeën.

 • Sylvia B. - Dolf Henkes Prijs 2014

  Voor de tentoonstelling rondom de Dolf Henkes Prijs presenteerde Silvia B. (1963) in TENT een nieuwe levensechte sculptuur.

Toon alle videos van CBK Rotterdam

1 series

 • Dolf Henkes Prijs

  De Dolf Henkes prijs wordt door de Stichting Henkes tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. In deze serie vind je de genomineerden van dit jaar en voorgaande edities!