9 video's

Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) is het centrale punt voor kunst, kunstenaars en publiek in Rotterdam. Met tentoonstellingen, lokale en internationale kunst in de publieke ruimte, projecten, opdrachten, support en investeringsregelingen brengt het de beeldende kunst, de stad, kunstenaars en publiek met elkaar in contact. Op die manier stimuleert, presenteert, beschermt, ondersteunt en onderstreept het CBK Rotterdam het artistieke klimaat en de vitale rol van kunstenaars en beeldende kunst voor en in de stad Rotterdam.

Onderdelen van het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam zijn: TENT Rotterdam, Sculpture International Rotterdam, Beeldende Kunst Openbare Ruimte (BKOR) en de Art Office ter ondersteuning van de beroepspraktijk van Rotterdamse beeldend kunstenaars.

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
www.cbkrotterdam.nl

TENT Rotterdam
Witte de Withstraat 50
3012 BR Rotterdam
www.tentrotterdam.nl

9 video's

 • It Is Never Too Late to Say Sorry

  Film over Postbode en kunstenaar Wim Konings, die sinds 2011 iedere dag stipt om 12:00 uur de woorden riep: “It is never too late to say sorry!"

 • Carnaval Carnivalesque

  De manifestatie On The Other Side of Reality opende met een spetterende performance van modeontwerper Marga Weimans.

 • Portret van Ewoud van Rijn

  Ewoud van Rijn (1967) transformeerde voor de Dolf Henkes Prijs de tentoonstellingsruimte van TENT tot een plek voor rituelen en ontmoetingen.

 • Portret van Sylvia B.

  Voor de tentoonstelling rondom de Dolf Henkes Prijs presenteerde Silvia B. (1963) in TENT een nieuwe levensechte sculptuur.

 • Portret Esther Kokmeijer

  Esther Kokmeijer (1977) presenteerde voor het eerst haar werk Sheep. In de vorm van fotoseries, video’s, kaarten en dagboekfragmenten doet zij verslag van haar reizen, gedachten, onderzoek en ideeën.

 • Portret van Lidwien van de Ven

  Dolf Henkes Prijs 2014 winnaar Lidwien van de Ven (1963) concentreert zich op verborgen facetten van grote politieke gebeurtenissen.

 • Steen in water

  Steen in water - een beeldverhaal over het aardwerk op de eerste Maasvlakte

 • The Opaque Palace

  The Opaque Palace transformeert de ruimtes van TENT tot een totaalinstallatie waarin de monumentale sculpturen van Anne Wenzel.

Toon alle videos van CBK Rotterdam