16 video's

Muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een iconisch kunstwerk. Op dinsdagavond 17 januari vindt in Paradiso de finale plaats, waar zes finalisten strijden om de hoofdprijs. Laat je verrassen door hun soundtracks voor iconische kunstwerken.

Beluister hier de soundtracks

LINE-UP

Finalisten: Maeve, Pyke, Lisa Nora. Andere 3 finalisten worden binnenkort bekendgemaakt.

Special guests: Cata.Pirata (SKIP&DIE) en Giovanca

PROGRAMMA

Optredens van de finalisten en special guests Giovanca en Cata.Pirata. Rest van het programma volgt snel!

Wanneer: 17 januari 2017, 18:30-23:00 uur

Waar: Paradiso Amsterdam

Entree: €7,50 

Koop een kaartje

Bekijk het Facebook-event

Over Art Rocks

Muziekcompetitie Art Rocks wordt georganiseerd door de Grote Prijs van Nederland en de vijf topmusea: Museum Boijmans Van Beuningen, het Kröller-Müller Museum, Drents Museum, Tropenmuseum Amsterdam en Museum Het Valkhof.

Art Rocks vindt plaats op meerdere locaties. 
Kijk hier voor meer informatie: www.artrocks.nl/

16 video's

 • Giovanca over Art Rocks 2016

  Met haar nummer wil Giovanca andere muzikanten enthousiasmeren zich ook muzikaal te laten inspireren door een kunstwerk en mee te doen aan muziekcompetitie Art Rocks.

 • Cata.Pirata over Art Rocks 2016

  Bekijk hier de video over Cata.Pirata, ambassadeur van de muziekcompetitie Art Rocks 2016. Zij gebruikte een schilderij van Oskar Kokoschka als inspiratiebron voor haar nummer.

 • Muziekcompetitie Art Rocks 2016

  Hoe klinkt volgens jou de soundtrack van een schilderij van Van Gogh? Of van Andy Warhol? Laat je bij het maken van een lied inspireren door een iconisch kunstwerk.

 • Bird in a Glasshouse: Multiplied

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Bekijk hier de clip van Multiplied door Bird in a Glasshouse geïnspireerd op de Spiegelkamer van Yayoi Kusama.

 • Insayno & Rass Motivated: Slavenmentaliteit

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Bekijk hier de clip van 'Slavenmentaliteit' door Insayno & Rass Motivated geïnspireerd op het kunstwerk 'Tank Man' van kunstenaar Fernando Sánchez Castillo.

 • To Twelve: We Will Be Kings Again

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Bekijk hier de clip 'We Will Be Kings Again' door To Twelve geïnspireerd op 'Aanbidding der Koningen' van Peter Paul Rubens.

 • Saskia Schalekamp & Band: Beste Aletta

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Bekijk hier de clip van het nummer 'Beste Aletta' door Saskia Schalekamp & Band, geïnspireerd op het portret van Aletta Jacobs door Isaac Israëls.

 • Christel Meijer: Mystifying Mistress

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Bekijk hier de clip van het nummer 'Mystifying Mistress' door Christel Meijer, geïnspireerd op het portret van Asta Nielsen van kunstenaar Pyke Koch.

Toon alle videos van Art Rocks

1 series

 • Art Rocks 2014

  Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Tijdens Art Rocks 2014 lieten muzikanten zich inspireren door kunst bij het maken van liedjes. Bekijk hier de finalisten!